








Sibahiler Köyü

Kantara Köyü
Halep ili carablus ilçesine bağlı olan kantara köyü, Beğdilli Türkmen Aşiretine mensup olup köyün tamamı Türkmen’dir köy uç mezraa'dan oluşmaktadır büyük kantara küçük kantara açar kantara. İklimi Tipik Akdeniz iklimi ve özellikleri hüküm sürmektedir. Yazları kurak kışları soğuk ve az yağışlıdır. Köyün ekonomisi genellikle tarıma dayalı olup, az miktarda sulu arazilerde mısır, buğday, arpa, mercimek, kimyon, nohut Fıstık, zeytin, üzüm, yetiştirmektedirler. Hayvancılıkta köyün başlıca gelir kaynaklarındandır. Koyun, keçi, tavuk, hindi gibi hayvanları beslerler.Fotoğraf Köy çıkışından çekilmiştir

Çobanbey Beldesi
Halep ili bap ilçesine bağlı çobanbey beldesi Halep ilinin 60 KM küzey doğusunda yer almaktadır, 2004 sayımlarına göre 15.318 nufusuna sahip, Türkiye sınırına yaklaşık 1KM üzaklıktadır. Beldenin iklimi yazları sıcak ve kurak kışları soğuk ve az yağmurlu, kasabanın ekonomisi tarımcılık ve hayvancılıkla sağlanmakta sanayi konusunda büyük ilerleme göstermekte Çobanbey merkezi ve sıtratejik bir konuma sahiptir, nufusunun çoğu türkçe ve arapça bilmektedir.
Ziyaret Köyü
Halep ili Bap ilçesine bağlı olan Ziyaret köyü, Türkiye sınıra bitişik bir Türkmen köyüdür. Köy Elbeyli aşiretinin Tırıklı Oymağına mensup olup köyün tamamı Elbeyli Türkmen’idir. İklim Tipik Akdeniz iklimi ve özellikleri hüküm sürmektedir. Yazları kurak kışları soğuk ve az yağışlıdır. Köyün ekonomisi tarıma dayalı olup, buğday, arpa, mercimek, kimyon, nohut Fıstık, zeytin, üzüm, yetiştirmektedirler. Hayvancılıkta köyün başlıca gelir kaynaklarındandır. Koyun, keçi, tavuk, hindi gibi hayvanları beslerler. Fotoğraf Sultan Ebu derde türbesinin Kuzey kısmından çekilmiştir.
Çörten Köyü
Halep ili Bap ilçesine bağlı olan Çörten köyü, Beğdilli Türkmen aşiretine mensup olup köyün tamamı Türkmen’dir. İklimi Tipik Akdeniz iklimi ve özellikleri hüküm sürmektedir. Yazları kurak kışları soğuk ve az yağışlıdır. Köyün ekonomisi genellikle tarıma dayalı olup, az miktarda sulu arazilerde mısır, buğday, arpa, mercimek, kimyon, nohut Fıstık, zeytin, üzüm, yetiştirmektedirler. Hayvancılıkta köyün başlıca gelir kaynaklarındandır. Koyun, keçi, tavuk, hindi gibi hayvanları beslerler. Fotoğraf köy meydanından çekilmiştir.
Zilif Köyü
Halep ili Bap ilçesine bağlı olan Zilif köyü, Türkiye sınıra 5 km. uzaklıkta bir Türkmen köyüdür. Köy Elbeyli Türkmen aşiretine mensup olup birkaç arap aile vardır. Köyün İklimi Tipik Akdeniz iklim ve özellikleri hüküm sürmektedir. Yazları kurak kışları soğuk ve az yağışlıdır. Köyün ekonomisi tarıma dayalı olup, buğday, arpa, mercimek, kimyon, nohut Fıstık, zeytin, üzüm, yetiştirmektedirler. Hayvancılıkta köyün başlıca gelir kaynaklarındandır. Koyun, keçi, tavuk, hindi gibi hayvanları beslerler. Fotoğraf köyün güney kısmından çekilmiştir.

Kalkım Köyü
Halep ili Bap ilçesine bağlı olan Kalkım köyü, Türkiye sınıra 5 km. uzaklıkta bir Türkmen köyüdür. Köy Elbeyli Türkmen aşiretine mensup olup köyün tamamı Türkmen’dir.
İklimi Tipik Akdeniz iklimi ve özellikleri hüküm sürmektedir. Yazları kurak kışları soğuk ve az yağışlıdır. Köyün ekonomisi genellikle tarıma dayalı olup, buğday, arpa, mercimek, kimyon, nohut Fıstık, zeytin, üzüm, yetiştirmektedirler. Hayvancılıkta köyün başlıca gelir kaynaklarındandır. Koyun, keçi, tavuk, hindi gibi hayvanları beslerler. Fotoğraf köy meydanından çekilmiştir.
Hedebet Köyü
Halep ili Bap ilçesine bağlı olan Hedebet köyü, Türkiye sınırına bitişik bir Türkmen köyüdür. Köy Elbeyli, Türkmen ve Arap aşiretlerine mensup olup Kısmen Türkmen’dir.
İklimi Tipik Akdeniz iklimi ve özellikleri hüküm sürmektedir. Yazları kurak kışları soğuk ve az yağışlıdır. Köyün ekonomisi genellikle sulu tarıma dayalı olup, buğday, arpa, mısır, mercimek, kimyon, nohut, zeytin fıstık, üzüm yetiştirmektedirler. Hayvancılıkta köyün başlıca gelir kaynaklarındandır. Koyun, keçi, tavuk, hindi gibi hayvanları beslerler. Fotoğraf köyün batı tarafından çekilmiştir.
Halsa Köyü
Halep ili Bap ilçesine bağlı olan Halsa köyü, Türkiye sınırına 20 km uzaklıkta bir Türkmen köyüdür. Köy Türkmen, Haci Ali Uşağı ve Araplı Oymaklarına mensup olup Türkmen köyüdür. İklimi Tipik Akdeniz iklimi ve özellikleri hüküm sürmektedir. Yazları kurak kışları soğuk ve az yağışlıdır. Köyün ekonomisi genellikle tarıma dayalı olup, buğday, arpa, mercimek, kimyon, nohut, fıstık, zeytin, üzüm, yetiştirmektedirler. Hayvancılıkta köyün başlıca gelir kaynaklarındandır. Koyun, keçi, tavuk, hindi gibi hayvanları beslerler. Fotoğraf köyün giriş kısmından çekilmiştir.
Halep ili carablus ilçesine bağlı olan Sibahiler köyü, Beğdilli Türkmen aşiretine mensup olup köyün tamamı Türkmen’dir. İklimi Tipik Akdeniz iklimi ve özellikleri hüküm sürmektedir. Yazları kurak kışları soğuk ve az yağışlıdır. Köyün ekonomisi genellikle tarıma dayalı olup, orta miktarda sulu arazilerde mısır, buğday, arpa, mercimek, kimyon, nohut Fıstık, zeytin, üzüm, yetiştirmektedirler. Hayvancılıkta köyün başlıca gelir kaynaklarındandır. Koyun, keçi, tavuk, hindi gibi hayvanları beslerler. Fotoğraf Sacıl Göleti Tarafından çekilmiştir.
Turunç Köyü
Turunç Köyü Laskiye ili bayır- bucak türkmen bölgesine bağlı bir sahil türkmen köyüdür. Köy Türkiyenin Hatay sınırına yakın bir türkmen köyüdür

Bödürsü Köyü

Bödürsü Köyü Laskiye ili bayır- bucak türkmen bölgesine bağlı bir türkmen köyüdür. Köy Türkiyenin Hatay sınırına yakın bir türkmen köyüdür Köyün Tamamı Türkmendir
Sulayp Köyü

Sulayp Köyü Laskiye ili bayır- bucak türkmen bölgesine bağlı bir türkmen köyüdür. Köy Türkiyenin Hatay sınırına yakın bir türkmen köyüdür Köyün Tamamı Türkmendir
Alaca Köyü

Alaca Köyü Laskiye ili bayır- bucak türkmen bölgesine bağlı bir türkmen köyüdür. Köy Türkiyenin Hatay sınırına yakın bir türkmen köyüdür Köyün Tamamı Türkmendir

Taş kapı Köyü
Halep ili Bap ilçesine bağlı olan Taş kapı köyü, Türkiye sınıra yakın bir Türkmen köyüdür. İklimi Tipik Akdeniz iklimi ve özellikleri hüküm sürmektedir. Yazları kurak kışları soğuk ve az yağışlıdır. Köyün ekonomisi tarıma dayalı olup buğday, arpa, mercimek, kimyon, nohut Fıstık, zeytin, üzüm, yetiştirmektedirler.
Hayvancılıkta köyün başlıca gelir kaynaklarındandır. Koyun, keçi, tavuk, hindi gibi hayvanları beslerler. Fotoğraf Sultan Ebu Derde türbesinin güney kısmından çekilmiştir.
